Vi byter telefonnummer

Våra 0499-nummer blir istället 010.

Par som kvitterar ut nycklar till lägenheten

Från ansökan till kontrakt

Hur gör jag om jag vill söka lägenhet?

Söker du bostad ska du först registrera dig. Du hamnar då i vår bostadskö och börjar samla ett poäng/dag från det datum du registrerat dig. Därefter kan du logga in och anmäla intresse på lediga lägenheter och bilplatser. Kom ihåg att vara aktiv minst en gång per halvår, annars försvinner du ur systemet.

Måste jag själv ha koll på lediga lägenheter?

Du måste själv ha koll på vilka lägenheter som blir lediga och se till att du anmäler intresse inom angiven tid. Som en påminnelse kan välja att lägga in en sökprenumeration som innebär att du får ett e-postmeddelande när vi publicerar en lägenhet som stämmer överens med dina önskemål. Mailet är en information om att en viss lägenhet finns tillgänglig så du måste ändå alltid anmäla intresse på den specifika lägenheten.

När får jag titta på lägenheten?

När det blir din tur i kön får du ett erbjudande om att titta på lägenheten. Du ringer till den nuvarande hyresgästen och gör upp om en tid för visning som passar er båda. När du tittat på lägenheten tackar du ja eller nej på erbjudandet.

Om jag får ett erbjudande, har jag då fått lägenheten?

Nej, erbjudande går ut till ungefär tre till fyra personer samtidigt och när svarstiden gått ut gör vi en bedömning av de sökande som svarat ja på erbjudandet.  Där utgår vi från vår uthyrningspolicy och tittar bl a på betalningsförmåga, kreditupplysning och tar referenser från tidigare boende. Läs mer i vår

application/pdf Uthyrningspolicy (45,74 kB)

När skrivs kontraktet?

När du har blivit godkänd som hyresgäst kontaktar vi dig för kontraktskrivning. Hyreskontraktet är en viktig handling och anger vad som ingår i hyran, dina rättigheter och skyldigheter som hyresgäst och uppsägningstiden när du ska flytta. Den som står på kontraktet ska också vara den som bor i lägenheten.