Snöröjning – så jobbar vi med snö och halka

Person står i snön med vinterkängor

Vi är många som tycker att det är vackert med snö och uppskattar en vit vinter. Men det innebär också mer jobb för oss eftersom vi vill att framkomligheten i våra bostadsområden ska vara så bra som möjligt. Fastighetsskötarna och våra entreprenörer arbetar så gott de kan för att röja snö och halkbekämpa i era bostadsområden.

När snöröjer vi?
Vid behov börjar vi tidigt på morgonen så att vi underlättar för er när ni ska iväg till jobb eller skola. Vi påbörjar snöröjning när snödjupet överstiger fem centimeter.

Vilka områden prioriteras?
Snö- och halkbekämpning prioriteras vid förskolor, servicebostäder och seniorbostäder. Efter det kommer övriga områden där vi först och främst fokuserar på att skotta utanför portar och ingångar. Parkeringar och andra utrymmen tar vi sist. Våra fastighetsskötare handskottar och kör med mindre maskiner. Vi har också tagit hjälp av entreprenörer som sköter en del stora ytor, såsom parkeringar och utanför vissa garage. Det kan bli en snövall vid din bil efter plogningen och du ansvarar själv för att skotta bort den.

Var försiktig vid halka
Eftersom vi inte alltid hinner snöröja i samma takt som snön faller så ber vi er att ta det försiktigt när ni går. Det är alltid bra att använda broddar när det är halt ute.

Har du cykel?
Kom ihåg att ställa in cykeln i förrådet om du inte använder den vintertid. Det underlättar vid snöröjningen.