TV-utbud & bredband

Som nyinflyttad i Mönsterås Bostäder behöver du ta kontakt med Telia för att beställa en tv-box. Den beställer du en vecka innan du flyttar in. Ring 020-20 20 70 och ha ditt lägenhetsnummer och din nya adress till hands. Säg att det gäller en kollektiv tv-tjänst. Lägenhetsnumret är det nummer som står längst upp till höger på ditt kontrakt, de fyra sista siffrorna. Det står också över din lägenhetsdörr. När du flyttar skickar du tillbaka din tv-utrustning till Telia.

I samarbete med Telia erbjuder Mönsterås Bostäder dig ett antal tv-kanaler.

I grundutbudet ingår för närvarande:

 • SVT 1
 • SVT 1 HD
 • SVT 2
 • SVT 2 HD
 • SVT24
 • TV 4
 • Barnkanalen
 • Kunskapskanalen

Det går naturligtvis att lägga till fler kanaler om man så önskar. För att utöka grundutbudet kontaktar du Telia, 90 200 eller telia.se.

All felanmälan som rör din tv görs till Telia.

Bredband

Från och med 1 juni 2019 ingår en megabit surf i alla våra lägenheter. För att få tillgång till det måste du aktivera tjänsten med ditt personnummer. Så här gör du:

Gå in på telia.se/bestall eller genom bredbandswebben.se och aktivera bredbandet. Här hittar du också mer information om vilka andra tjänsteleverantörer som är valbara i ert nät. I våra bostäder finns möjlighet att surfa upp till 1 000 Mbit/s.

När du som kund anslutit din dator till uttaget för första gången och startat din webbläsare, kommer du direkt till bredbandswebben.se. Det är viktigt att du är hemma på din egen adress, när du skall registrera dig för första gången.

 1. Klicka på "Registrera mig"
 2. Tryck på "Nästa"
 3. Klicka i att du är "privat" kund, klicka på "Nästa"
 4. Registrera dig genom att fylla i dina uppgifter. Om du fyller i ditt mobilnummer, kan du vid senare tillfälle få ett SMS till detta nummer, om du skulle tappa bort dina inloggningsuppgifter.
 5. När du har fyllt i kontakt- och faktureringsuppgifter trycker du på "Nästa" och när du kontrollerat dina uppgifter trycker du på "Bekräfta". Då får du fram dina inloggningsuppgifter, som du kan spara eller skriva ned.
 6. Nu kan du gå in på beställningsportalen genom att trycka på knappen "Logga in" och beställa dina tjänster.