Ha koll på temperaturen

Höst- och vintermånaderna är här och det kan kännas ruggigt inomhus.

När temperaturen går upp och ner utomhus, när vi går från höst till vinter, kan man uppleva att det känns rätt så kylslaget och råkallt inomhus.

Och just vid sådana temperatursvängningar kan det dröja en liten stund innan värmesystemet hinner ställa om. Så det gäller att ha lite tålamod. Om elementet är kallt betyder det inte per automatik att det är något fel på det. När temperaturen i rummet är rätt stängs värmetillförseln av. Det innebär att elementet stundtals även kan vara kallt när det är kyligt ute. I våra bostäder ska det vara minst 20 grader på dagen och 18 grader nattetid.

Om du fryser och tycker att det känns kallt är det bra om du mäter temperaturen i din lägenhet, mitt i rummet, på cirka 1,50 meters höjd från golvet. Visar termometern lägre kontaktar du oss och gör en serviceanmälan.

Tips för en varmare bostad:

  • Ställ inte stora möbler framför elementen eftersom det hindrar värmen från att spridas.
  • Om gardiner hänger för termostaten så känner den av en högre temperatur än vad det är i rummet och slår därför av värmen för tidigt. Så försök att inte ha stora tunga gardiner över elementen.
  • Ha fönsterventilerna öppna. Det kan kännas lockande att stänga de i tron på att det blir varmare. Men det enda som händer är att luften i lägenheten blir dålig.